Så skapar du intresse på sociala medier

Sociala medier är en kanal som har blivit allt viktigare i marknadsföring. Nästan alla företag har någon form av närvaro på nätet – oavsett om det är på Twitter, Instagram, Facebook eller något annat av alla sociala nätverk som har poppat upp under de senaste åren. Medan vissa trodde att de skulle vara en temporär fluga har de flesta nu insett att de är här för att stanna, vilket har gjort att hela kommunikations- och marknadsföringsbranschen har fått anpassa sig till det. Om du vill marknadsföra en produkt eller skapa intresse kring ditt varumärke är sociala medier en utmärkt plats att börja på. Men hur gör du för att synas i bruset av alla olika meddelanden som dagligen skickas ut?

Ett vanligt sätt att skapa en hype kring din produkt och nå ut med ditt budskap till många människor är att försöka få människor med många följare att prata om den. I sociala medier har exponeringen av en produkt eller ett budskap en exponentiell effekt eftersom varje retweet innebär att den når ut till potentiellt tusentals nya tittare. Om du får en inflytelserik person på sociala medier att twittra eller instagramma ett meddelande med din produkt är chansen större att den når ut till fler. Kanske kan det till och med gå viralt och bli en snackis på internet.

Girl with tablet

Ett annat sätt att få människor att prata om din produkt är att involvera den i en kampanj. Det finns många exempel på lyckade marknadsföringskampanjer där sociala medier har varit en viktig kanal. Numera är det vanligt att företag ber sina kunder att lägga upp en bild eller hashtagga något som relaterar till företaget i fråga. Det är ett förhållandevis billigt sätt att få utrymme för sitt budskap eftersom annonser eller reklamtid i tv är betydligt dyrare att köpa. Det svåra är att skapa ett incitament för kunderna att prata om just din produkt. En lösning kan vara att arrangera en tävling där alla som deltar har möjlighet att vinna ett pris.

Om människor får upp ögonen för din produkt kan det vara bra att kunna hänvisa dem till en proffsig hemsida. En sådan kan du bygga på hemsida.se.