Marknadsföra på Youtube

Har du tänkt på Youtube som marknadsföringskanal för ditt företag? Om inte är det verkligen dags att börja göra det. Idag är Youtube populärare än någonsin. Borta är tiden då plattformen endast användes av den som ville se på gulliga kattklipp eller roliga fails. Numer finns massor av kända profiler på Youtube som kan hjälpa dig med din marknadsföring. Dessa har ofta tusentals följare och når ut till många. En annan marknadsföringsmöjlighet är att skapa din egen kanal där du kan dela klipp från din verksamhet. Har du tur får de stor spridning och du får massor av gratis marknadsföring.

Att tänka på innan man marknadsför på Youtube

När du vill nå ut med din produkt är det lätt att tänka att du borde kontakta den Youtube-kanal som har flest följare. Det finns dock många anledningar till att det inte alltid är det bästa. Dels kanske inte just den Youtube-profilen har en följarskara som är intresserad av din produkt, och dels kan det bli väldigt dyrt att marknadsföra sig hos en stor profil. Lägg därför hellre ned lite omsorg på att söka upp profiler som når ut till din specifika målgrupp. Om du själv väljer att satsa på en egen kanal så kan du bli en stjärna på Youtube om du gör välarbetade klipp.

Skapa en egen kanal

Om du känner att du har tiden och talangen kan det vara en bra idé att skapa en egen kanal för ditt företag. Tänk på att Youtube-klipp bör vara ganska korta men samtidigt ge den som ser dem något, till exempel information. En smart sak kan vara att satsa på humor om det passar varan du säljer. Humorklipp brukar ganska enkelt kunna bli väldigt spridda om de är bra. Tänk också på att du kan dela dina klipp på andra kanaler, till exempel på Facebook. När du gör det får du ännu större chans till spridning. Våga helt enkelt testa att ta ut din marknadsföring på Youtube.