Instagram

Vårt moderna umgänge sker till stor del över nätet. Oavsett vad man tycker om den moderna tekniken är det ett faktum att fler och fler interagerar med hjälp av olika applikationer, som hjälper användare att hålla kontakten med varandra. Dessa sociala medier finns nu i en lång rad olika varianter, där varje applikation har sitt eget syfte. På Facebook kan du ta kontakt med människor du känner och ta del av deras vardag, på Twitter är det vanligare att följa professionella yrkesmänniskor som sprider intressanta länkar, och på Linkedin kan du se människors CV:n och själv nätverka inom din egen bransch. Trots den hårda konkurrensen har ändå bilddelningssajten Instagram hittat en egen nisch som gör miljoner människor världen över använder sig av tjänsten.

 

Instagram ger användaren en möjlighet att ladda upp bilder som sedan delas i ett flöde, som människor kan välja att ta del av. På så sätt kan människors vardag enkelt skildras i bilder, och det är lätt att hålla koll på vad dina vänner och bekanta har för sig. Instagram startade hösten 2010 och blev snabbt en enorm succé. En av de som omedelbart insåg Instagrams potential var Facebooks grundare Mark Zuckerberg. Han bestämde sig 2012 för att köpa Instagram,  för den hisnande summan en miljard dollar vilket visar vilket enormt marknadsvärde som tjänsten hade hunnit skaffa sig redan då. Sedan dess har Instagram vuxit stadigt och trots att många initialt var skeptiska mot Zuckerbergs enorma investering har tiden gett honom rätt. I dag tillhör Instagram ett av de allra mest populära sociala medierna, och det tycks inte finnas något stopp i sikte.

 

Ett användningsområde där Instagram har vunnit stor popularitet är att fungera som en direktkanal mellan stjärnor och fans. Eftersom offentliga personer tidigare har fått leva med att citat vinklas i media har det funnits en efterfrågan efter en plattform där man kan kommunicera direkt med människor. Genom att använda sig av Instagram slipper stjärnorna alla mellanhänder, och fansen vet att det är deras egna ord som publiceras. En av alla storstjärnor som dragit nytta av det är Zlatan Ibrahimovic, vars Instagram-konto har över en halv miljon följare.

 

Ett annat populärt sätt att använda Instagram på är att fota sin mat. Uppenbarligen finns ett behov av att dela med sig av sina måltider, och medan många uppskattar att få en lyxig frukost eller lunch publicerad i sitt flöde tycker andra att det mest är ett irritationsmoment. För att få till den där perfekta matbilden underlättar det om du kan laga riktigt god mat och presentera den på ett snyggt sätt. Du hittar många recept som gör din matlagning enklare på matklubben.se.

Instagram 2